flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СКОРИСТАТИСЯ ПРАВОМ НА ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ОРГАНУ АМКУ МОЖНА В МЕЖАХ 2-МІСЯЧНОГО СТРОКУ, ЗАКІНЧЕННЯ ЗАЗНАЧЕНОГО СТРОКУ ВИКЛЮЧАЄ МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕВІРКИ ЗАКОННОСТІ ТА ОБҐРУНТОВАНОСТІ ВІДПОВІДНОГО АКТА

17 січня 2020, 15:17

Приватне підприємство, не погодившись з рішенням Адміністративної колегії Луганського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 05.09.2019 року, звернулося до Господарського суду Луганської області з позовною заявою про визнання вказаного рішення недійсним.

Свої вимоги позивач обґрунтовував тим, що територіальне відділення не довело монопольне (домінуюче) становище підприємства на ринку надання послуг з вивезення побутових відходів (на території двох мікрорайонів м. Попасна Луганської області).

Разом з тим, звернувся до суду з позовом позивач лише у грудні 2019 року, хоча  відповідне рішення органу Антимонопольного комітету отримав у вересні того ж року.

Відтак, в суду наявні підстави для відмови в позові про визнання недійсним рішення органу Антимонопольного комітету України.

 

Чому суд відмовив в позові?

Право на оскарження рішення Антимонопольного комітету України та його органів може бути реалізовано виключно в межах двомісячного строку з дня одержання такого рішення (відповідно до частини першої статті 60 Закону України «Про захист економічної конкуренції»).

Отже, пропуск заінтересованою особою цього строку є підставою для відмови в позові. Вимоги з приводу незаконності або необґрунтованості рішення заявлені після закінчення зазначеного строку не беруться до уваги.

Рішення суду у справі № 913/691/19

http://reyestr.court.gov.ua/Review/86905714

_____________________________________

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не  було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене до суду апеляційної інстанції протягом 20 днів.

ПОВ’ЯЗАНА НОВИНА:

СУД: «ПРОПУСК СТРОКУ ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ОРГАНУ АМКУ Є САМОСТІЙНОЮ ТА ДОСТАТНЬОЮ ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ВІДМОВИ В ПОЗОВІ ПРО ВИЗНАННЯ ТАКОГО РІШЕННЯ НЕДІЙСНИМ БЕЗВІДНОСНО ДО ІНШИХ ОБСТАВИН СПРАВИ»

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду