flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД: «ПРОПУСК СТРОКУ ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ОРГАНУ АМКУ Є САМОСТІЙНОЮ ТА ДОСТАТНЬОЮ ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ВІДМОВИ В ПОЗОВІ ПРО ВИЗНАННЯ ТАКОГО РІШЕННЯ НЕДІЙСНИМ БЕЗВІДНОСНО ДО ІНШИХ ОБСТАВИН СПРАВИ»

23 вересня 2019, 10:01

У червні 2019 року до Господарського суду Луганської області надійшли дві позовні заяви від приватних охоронних підприємств – ПП «Охоронно-пошукове агентство «Вітязь-Прім» та ПП «Охоронно-пошукове агентство «Вітязь-Консалт», у яких позивачі просили визнати недійсним та скасувати рішення Адміністративної колегії Луганського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України № 1-р/к від 09.04.2019 «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу», яке стосувалося їх дій під час підготовки конкурсних пропозицій та участі у торгах на закупівлю послуг з охорони, проведених ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» та «Новоайдарське лісомисливське господарство» в 2018 році.

Справи були зареєстровані за номерами 913/335/19 та 913/336/19 відповідно, в подальшому розглядалися судом у порядку загального позовного провадження.

12 вересня 2019 року відбувся розгляд справ по суті.

Суттєвою обставиною, що мала значення для вирішення цих справ, було прострочення позивачами двомісячного строку, встановленого ст. 60 Закону України «Про захист економічної конкуренції» для оскарження рішення органу Антимонопольного комітету України. До того ж, цей строк не може бути відновлено, незалежно від причин його пропуску.

Відтак, пропуск встановленого строку став підставою для відмови у задоволенні позову ПП «Охоронно-пошукове агентство «Вітязь-Прім» та позову ПП «Охоронно-пошукове агентство «Вітязь-Консалт» до Луганського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

З огляду на це, слід зазначити окремо, спір по суті позовних вимог, судом не розглядався.

Посилання на Рішення суду (справа № 913/335/19)

Посилання на Рішення суду (справа № 913/336/19)

НОВИНА на сайті Луганського ОТВ Антимонопольного комітету України

Відповідно до положень ст. 256 Господарського процесуального кодексу України вказані рішення суду можуть бути оскаржені до Східного апеляційного господарського суду протягом 20 днів з дня складання повних текстів судових рішень (з урахуванням положень п. 17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України).

 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи