flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-РЕЛІЗ у справі №913/982/17 (за наслідками проведення судового засідання, що відбулося 18.04.2018)

18 квітня 2018, 18:29

18 квітня 2018 року Господарський суд Луганської області у судовому засіданні продовжив дослідження доказів у справі №913/982/17 за регресним позовом Міністерства юстиції України до Приватного акціонерного товариства «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» про стягнення понад 705 мільйонів гривень збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виплати відшкодування за рішенням Європейського суду з прав людини у справі «Агрокомплекс проти України».

Після короткочасної перерви, оголошеної у засіданні, вже в другій половині дня суд перейшов до наступного етапу судового процесу – судових дебатів, визначивши їх тривалість в межах однієї години для кожної сторони.

Учасники справи відповідно до вимог чинного процесуального законодавства виступили з заключним словом, посилаючись на обставини та докази, досліджені в судових засіданнях. По завершенню дебатів та обміну представниками сторін репліками, суд вийшов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Після виходу суду з нарадчої кімнати, в судовому засіданні було проголошено вступну та резолютивну частини рішення у справі №913/982/17 про відмову у позові, з покладанням судових витрат на позивача у повній сумі.

Зміст та мотиви прийнятого рішення будуть викладені в наступному прес-релізі після виготовлення повного тексту рішення у цій справі.

Строк складання повного тексту рішення визначений до 02.05.2018.

Розділом ІV Господарського процесуального кодексу України передбачено, що ухвалене судом рішення у справі №913/982/17 може бути оскаржено сторонами до Донецького апеляційного господарського суду протягом 20 днів з дня його складення.

Щодо заяви Міністерства юстиції України про забезпечення позову, яка залишалась на розгляді, суд відмовив у її задоволенні, про що було винесено відповідну ухвалу від 18.04.2018, яку вручено сторонам.

Довідково:

-з текстом процесуальних документів у цій справі можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua) за номером справи;

-строки набрання рішенням законної сили закріплені в статті 241 Господарського процесуального кодексу України (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1798-12/page7).

https://www.facebook.com/lg.arbitr.gov.ua/

https://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/pres-centr/pres_releases/

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду