flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

27.03.2014 в господарському суді Луганської області вже вдруге у 2014 році відбулося проведення дня ”відкритих дверей” для студентів навчальних закладів міста Луганська, які навчаються на юридичних відділеннях.

28 березня 2014, 15:18

27.03.2014 в господарському суді Луганської області вже вдруге у 2014 році відбулося проведення дня ”відкритих дверей” для студентів навчальних закладів міста Луганська, які навчаються на юридичних відділеннях.

          Вперше день ”відкритих дверей” в господарському суді Луганської області  був проведений у лютому 2014 року для студентів навчальних закладів міста Луганська, про що було проінформовано громадськість на офіційному веб-сайті суду.

         Після першої зустрічі працівників суду зі студентами Економіко-правового відділення, які навчаються за спеціальністю ”Правознавство” у Політехнічному коледжі Луганського національного аграрного університету, керівництво вказаного навчального закладу звернулось до керівництва суду з проханням вдруге провести день ”відкритих дверей” для студентів інших груп, які також виявили бажання ознайомитися з діяльністю та структурою господарського суду Луганської області.

Тому, 27 березня 2014 року в суді за адресою: вул. Коцюбинського, 2, м. Луганськ, відбулася вже друга за 2014 рік зустріч суддів та працівників апарату суду з майбутніми юристами - студентами Політехнічного коледжу Луганського національного аграрного університету.

       Молоді була проведена по суду пізнавальна екскурсія, в процесі якої студенти отримали інформацію щодо етапів розвитку та діяльності господарського суду Луганської області, про які їм розповіла головний спеціаліст апарату суду Полковнікова Н.О.

 

 

     Заступник керівника апарату суду Аль-Баду О.О. розповіла гостям  про структуру, організацію роботи, компетенцію та нормативно-правові засади діяльності суду. Відповіла на запитання, що виникали.

 

 

 

   

З роботою відділу документального забезпечення (канцелярії, архіву суду) студентів ознайомила начальник цього відділу Концедал О.В., вона розповіла, зокрема, про правила ведення в суді діловодства та правила роботи з документами, що надходять до суду.


Щирий інтерес молоді викликав інформаційний кіоск, який розташований в холі приміщення суду.

 

В процесі спілкування з начальником відділу статистично-аналітичної роботи та інформаційно-комп’ютерного забезпечення Ластовицьким Д.А. студенти були ознайомлені з роботою комп’ютерної програми ”Діловодство спеціалізованого суду” та Єдиного державного реєстру судових рішень, дізналися про існування офіційного сайту суду на веб-порталі ”Судова влада України”.

                                                                                                                                                                            

         Майбутні юристи відвідали кабінети секретарів судових засідань та помічників суддів, які поспілкувалися  з молоддю та розповіли про свою роботу.

 

 

 

 

З метою закріплення теоретичних знань та отримання уявлення щодо ведення судового процесу на практиці, студенти прийняли участь у двох судових засіданнях під головуванням судді Смоли С.В. по розгляду спорів за участю прокурора та представників сторін.    

 

 

 

         Також молодь у вигляді діалогу поспілкувалась з головою господарського суду Луганської області Іноземцевою Л.В., яка відповіла на їх запитання, зокрема, роз’яснила причини виникнення корпоративних спорів та шляхи їх вирішення. Наприкінці зустрічі голова суду побажала майбутнім юристам успіхів у навчанні та висловила сподівання про те, що в майбутньому хтось з числа присутніх може поповнити ряди суддівського корпусу в системі судової влади України.