flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГСЛО долучається до проєкту «Доступно про суд: пояснюють судді»

24 липня 2020, 10:01

Господарський суд Луганської області долучається до проєкту «Доступно про суд: пояснюють судді».

Суддя-спікерка суду Ірина Голенко візьме участь у зйомках коротких відеороликів, направлених на інформування населення про правосуддя в Україні, судові послуги, що надаються судами, в тому числі, в межах електронного суду. 

Всього заплановано відзняти 25 відеороликів за участю суддів Верховного Суду, а також суддів з Донецької та Луганської областей.

22-23 липня в рамках підготовчого етапу реалізації проєкту суддя Ірина Голенко стала учасницею навчально-практичного тренінгу «Мистецтво роботи «на камеру», під час якого його учасники/ці отримали теоретичні знання та відпрацювали навички на практиці. 

 

Основна тренерка – Анна Нитченко, журналістка, телеведуча, викладачка. Досвід роботи – 20 років на телебаченні, в інтернет-виданнях та пресслужбах. Наразі працює на державному телеканалі «Дім» (ДОМ), який мовить для непідконтрольних уряду України територій Донбасу та Криму.

 

 

Деталі про проєкт:

Імплементується ГО «Вектор прав людини» у партнерстві з Радою суддів України (Прес-служба Ради суддів України) та Координаційний центр з надання правової допомоги в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні) за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Проєкт має на меті сприяти доступу до правосуддя для людей, що постраждали від збройного конфлікту на Сході України.

Наразі підтримку ідеї проєкту та готовність поширити матеріали висловили: Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації, Добропільська, Мар’їнська, Нікольська та Слов'янська районні державні адміністрації Донецької області, Сватівська та Старобільська районні державні адміністрації Луганської області, а також Рубіжанська міська рада Луганської області.

Коло партнерів проєкту продовжує формуватися.

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду