flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ ПЕРЕВІЗНИКА ДО ФІРМИ-ЕКСПЕДИТОРА ТА СТЯГНУВ БОРГ У СУМІ 30 ТИС ГРН НА КОРИСТЬ ПІДПРИЄМЦЯ

25 червня 2020, 08:55

Підприємець звернувся до Господарського суду Луганської області з позовною заявою до фірми-експедитора, з реєстрацією в с. Мілуватка Луганської області, про стягнення боргу за договором перевезення вантажу в сумі 30 тис 368 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем своїх зобов`язань за договором в частині своєчасної оплати вартості послуг з перевезення вантажу - зонтів, 20 тонн за маршрутом Вінниця (Україна) - Donja Zelina (Хорватія).

Як встановив суд, в лютому цього року сторони уклали договір перевезення вантажу та погодили заявку на транспортно-експедиційне обслуговування.

Своєю чергою перевізник (позивач у справі) здійснив перевезення вантажу за обумовленим маршрутом та на підтвердження виконання умов договору та заявки направив фірмі-експедитору відповідні оригінали документів, які було отримано. Втім експедитор (відповідач у справі) своїх зобов`язань з оплати послуги з перевезення протягом 10 банківських днів після отримання оригіналів документів не виконав.

Враховуючи те, що договір є обов`язковим для виконання сторонами і кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання взятих на себе зобов`язань, а також те, що на час прийняття судового рішення відповідач не надав доказів сплати суми боргу, суд позовні вимоги ФО-П до ПП "Ганна Трейд" про стягнення 30 тис 368 грн задовольнив в повному обсязі. 

Вирішення питання про судові витрати позивача суд призначив у судовому засіданні на іншу дату.

Переглянути рішення суду від 18.06.2020 року у справі № 913/221/20 в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/89895524.

 

 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду