flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відповідно до плану роботи на 2014 рік у господарському суді Луганської області 12.03.2014 були проведені семінарські заняття

13 березня 2014, 12:34

Відповідно до плану роботи на 2014 рік у господарському суді Луганської області 12.03.2014 були проведені семінарські заняття в присутності суддів, їх помічників та інших працівників апарату суду.  

На цьому семінарському занятті обговорювались питання щодо підготовки справ до розгляду та дотримання і належного застосування процесуальних строків, встановлених Господарським процесуальним кодексом України.

За темою семінару перед присутніми виступила суддя Паляниця Ю.О., яка звернула увагу на те, що метою підготовки справи до судового розгляду є створення відповідних умов, спрямованих на забезпечення правильного і своєчасного вирішення спору.

Суддя розповіла, що підготовка справи складається з певних процесуальних дій судді. Конкретний зміст і послідовність цих дій зумовлені загальними завданнями підготовки, до яких відносяться:

-з’ясування обставин, які лежать в основі позову;

-визначення характеру правовідносин сторін і, відповідно, потенційного кола законодавчих актів, які мають бути застосовані при вирішенні спору;

-визначення можливого кола осіб, які беруть участь у справі;

-визначення кола доказів, необхідних для вирішення спору по суті, і забезпечення їх подання до моменту початку розгляду;

-повідомлення заінтересованих осіб про час і місце розгляду справи.

Зазначила, що вибір дій по підготовці, їх зміст і спрямованість зумовлені особливостями кожної конкретної справи.

Крім того, на семінарському занятті 12.03.2014 обговорювались питання  належного обчислення при розгляді справ процесуальних строків, а також закінчення, зупинення, відновлення та продовження процесуальних строків.

Після обговорення теоретичної частини семінару, присутні перейшли до обговорення окремих прикладів за справами щодо питань по їх підготовці до розгляду та застосуванню й обчисленню за ними процесуальних строків.

Судді та працівники апарату суду прийняли отриману інформацію до відома та виконання в роботі.