flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД CТЯГНУВ З ТОВ НА КОРИСТЬ ЛУГАНСЬКГАЗУ ЗАБОРГОВАННІСТЬ З ОПЛАТИ ЗА ВИКОНАНІ РОБОТИ НА ЗОВНІШНІХ МЕРЕЖАХ ГАЗОПОСТАЧАННЯ

15 травня 2020, 15:15

Господарський суд Луганської області стягнув з ТОВ «Молодіжне інженерне товариство елітного будівництва», з реєстрацією у місті Києві, заборгованість перед Старобільською філією АТ «Луганськгаз» в сумі 6 246 грн. 41 коп. за виконані будівельно-монтажні роботи по відведенню газопроводу від будівлі.

Суд встановив, що у грудні 2017 року сторони уклали договір підряду на виконання робіт на зовнішніх мережах газопостачання (монтажу, ремонту, реконструкції).

Позивач належним чином виконав свої зобов'язання за договором, що підтверджується актом приймання виконаних будівельно-монтажних робіт на суму 6 246 грн. 41 коп. Однак замовник не розрахувався за виконані роботи.

Оскільки строк оплати в договорі не був чітко визначений, суд дійшов висновку, що при визначенні строку оплати виконаних робіт необхідно керуватися ч. 2 ст. 530 ЦК України.

Виходячи з того, що на день звернення позивача з позовом до суду строк виконання обов’язку відповідача по оплаті виконаних робіт настав, а докази погашення заборгованості у матеріалах справи відсутні, суд позовні вимоги про стягнення боргу в сумі 6 246 грн. 41 коп. задовольнив в повному обсязі.

 

Детальніше із текстом рішення Господарського суду Луганської області у справі № 913/147/20 можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/89155564

 

 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду