flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Луганської області Ірина Голенко провела відеозаняття на тему: "Особливості застосування антимонопольного й конкурентного законодавства" (ВІДЕОЗАПИС)

17 квітня 2020, 10:05

16 квітня 2020 року в Національній школі суддів України проведено відеозапис дистанційного заняття для підготовки суддів, що є особливо актуальним у період надзвичайної ситуації, пов’язаної з підвищеними ризиками поширення епідеміологічної ситуації у зв’язку з коронавірусом (COVID-19).

Проведення такого заняття для суддів господарської юрисдикції організовано під керівництвом викладача-координатора відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександра Потильчака, який представив суддю Господарського суду Луганської області Ірину Голенко, відряджену для роботи в Національній школі суддів України.

Суддя Ірина Голенко зазначила, що захист конкуренції є основоположним принципом забезпечення свободи підприємницької діяльності в Україні, а його реалізація здійснюється Антимонопольним комітетом України. Викладачка окреслила коло питань, яким присв’ячена її презентація, зокрема зловживання монопольним становищем, антиконкурентні узгоджені дії, відповідальності за порушення вимог законодавства як через призму судової практики Верховного Суду, так і теоретичні поняття.

Відеозаняття “Судова практика застосування антимонопольного та конкурентного законодавства” із презентацією судді Ірини Голенко можна переглянути тут.

 

За матеріалами Національної школи суддів України