flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

27.02.2014 в господарському суді Луганської області, за адресою: вул. Коцюбинського, 2, м. Луганськ, відбулося проведення дня ”відкритих дверей” для студентів навчальних закладів міста Луганська, які навчаються на юридичних відділеннях

28 лютого 2014, 14:40

27.02.2014 в господарському суді Луганської області, в рамках проведення дня ”відкритих дверей” для студентів навчальних закладів міста Луганська, відбулася зустріч суддів та працівників суду (зокрема, заступника керівника апарату суду, начальника відділу статистично-аналітичної роботи та інформаційно-комп’ютерного забезпечення, головного спеціаліста апарату суду, помічників суддів та секретарів судових засідань) зі студентами Економіко-правового відділення, які навчаються за спеціальністю ”Правознавство” у Політехнічному коледжі Луганського національного аграрного університету.

 

 

 

 

На початку зустрічі заступник керівника апарату суду Аль-Баду О.О. провела для студентів пізнавальну екскурсію у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: вул. Коцюбинського, 2, м. Луганськ, за якою знаходиться перша колегія суду по розгляду спорів, зокрема, пов’язаних із земельними відносинами, захистом природоохоронного      законодавства,    тепло-та   водопостачанням тощо.

Заступник керівника апарату суду розповіла  про організацію роботи в суді.

 

 

 

 

 


Студенти відвідали відділ документального забезпечення (канцелярію суду), де були проінформовані про правила ведення діловодства в суді та правила роботи з документами з моменту їх надходження, побували в кабінетах помічників суддів та секретарів судових засідань, ознайомились з інформаційними стендами та інформаційним кіоском, який розташований в холі приміщення суду, спробували за його допомогою отримати інформацію щодо розгляду справ, призначених на відповідну дату.            

 

 

Спілкуючись з начальником відділу статистично-аналітичної роботи та інформаційно-комп’ютерного забезпечення Ластовицьким Д.А., студенти були ознайомлені з роботою комп’ютерної програми ”Діловодство спеціалізованого суду” та Єдиного державного реєстру судових рішень, також жвавий інтерес у молоді викликала інформація про організацію роботи господарського суду Луганської області, що розміщена на офіційному веб-порталі ”Судова влада України”.

 

 

 

З дозволу керівництва суду та головуючого судді Смоли С.В., молодь, з метою отримання практичних знань щодо ведення судового процесу, була присутня у двох судових засіданнях по розгляду спорів за участю прокурора та представників сторін.

 

 

 

 

 

 

 

Після відвідання судових засідань головний спеціаліст апарату суду Полковнікова Н.О. розповіла студентам етапи розвитку та діяльності господарського суду Луганської області.

Наприкінці зустрічі головуючий першої колегії суду, суддя Корнієнко В.В. поспілкувався з молоддю, відповів на їх запитання, побажав успіхів у навчанні та зазначив, що почесна, але нелегка місія служіння правосуддю вимагає від юристів високого рівня знань, досвіду і виняткових особистих якостей: честі, гідності, наполегливості і відданості професії.