flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПОЗОВУ ПАТ «ЛИСИЧАНСЬКИЙ СКЛОЗАВОД «ПРОЛЕТАРІЙ» ДО ДП «ЛИСИЧАНСЬКИЙ СКЛОЗАВОД»

21 лютого 2020, 15:42

Ухвалою від 17.02.2020 року Господарський суд Луганської області прийняв до розгляду позовну заяву ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій», відкрив провадження у справі № 913/412/16(913/90/20) за правилами загального позовного провадження* та призначив розгляд справи у засіданні суду на 26 березня 2020 року. Вказаною ухвалою суду відповідачу ДП «Лисичанський склозавод» встановлено 15-денний строк для надання відзиву на позовну заяву.

____________________________________

* Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

 

Деталі:

14 лютого 2020 року до Господарського суду Луганської області звернувся позивач - Публічне акціонерне товариство «Лисичанський склозавод «Пролетарій» з позовною заявою від 10.02.2020 року до відповідачаДП «Лисичанський склозавод» про повернення в натурі майна, яке було передано відповідачу на зберігання на підставі договору зберігання майна від 04.01.2019 року (за актом приймання – передачі майна на зберігання та додатків до договору зберігання майна) згідно переліку.

Позовну заяву передано на розгляд судді Ковалінас М.Ю.

Суд встановив, що позовна заява ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» відповідає вимогам, встановленим ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

 

Що передувало зверненню з позовом до суду?

Постановою Господарського суду Луганської області від 03.10.2017 року боржника - ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Віскунова О.В., на якого покладено обов’язки та повноваження по проведенню ліквідаційної процедури.

 

Чому підприємство звернулося до господарського суду? Які процесуальні строки розляду справи?

Відповідно до п. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства (вступив в дію 21.10.2019 року) господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними Господарським процесуальним кодексом України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення.

Розгляд господарської справи за правилами загального позовного провадження може тривати до 120 днів (з дня відкриття провадження у справі).

 

Просимо звернути увагу!

Заяви та коментарі представників суду для ЗМІ по суті справи, яка перебуває у провадженні суду, не передбачені.

Про результати розгляду справи буде повідомлено окремо на офіційному вебсайті суду.

 

Для тих, хто має намір відвідати судове засідання:

Пам’ятка для представників ЗМІ та громадськості

Правила пропуску осіб до Господарського суду Луганської області й транспортних засобів на його територію

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду