flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Офіційне оприлюднення відомостей про справу про банкрутство

18 лютого 2014, 09:47

З 19.01.2014 набрало чинності ”Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство”, яке затверджене постановою пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013 № 16.

Оприлюднення відомостей щодо справ про банкрутство відповідно до вказаного Положення здійснюється господарськими судами України на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, на якому цілодобово забезпечується вільний безкоштовний доступ до офіційно оприлюднених оголошень.

Метою оприлюднення відомостей по справах про банкрутство є, зокрема, надання вільного доступу до інформації щодо перебування суб’єктів підприємницької діяльності (контрагентів, боржників, поручителів тощо) у процедурі банкрутства; виявлення кредиторів та осіб, які бажають взяти участь у санації боржника (інвесторів) з метою відновлення платоспроможності боржника тощо.

Таким чином, процедура банкрутства стає більш прозорою, в тому числі і в частині продажу майна боржника, оскільки, окрім інших оголошень та повідомлень, офіційному оприлюдненню підлягають оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника, повідомлення про результати аукціону та повідомлення у разі його скасування.   

Оперативний пошук даних щодо справ про банкрутство забезпечується інформаційно-пошуковою системою, що розташована на сайті ВГСУ в розділі ”Оприлюднення відомостей про справи про банкрутство” в підрозділі ”Оголошення та повідомлення”.