flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД СТЯГНУВ ПОНАД 11 ТИС ГРН ЗАБОРГОВАННОСТІ НА КОРИСТЬ ПОСТАЧАЛЬНИКА ПРОДУКЦІЇ

20 січня 2020, 15:28

Влітку 2018 року між Приватним підприємством (позивач, постачальник) та Фізичною особою – підприємцем (відповідач, покупець) укладено Договір поставки продукції.

Відповідно до умов Договору постачальник зобов’язався поставляти покупцю продукцію згідно замовлення, а покупець – своєчасно приймати цю продукцію, оплачувати її вартість та повертати зворотну тару. У випадку неповернення зворотної тари або виявлення нестачі тари, покупець мав компенсувати її вартість.

Так, на виконання Договору постачальник поставив, а покупець прийняв продукцію на загальну суму 8 750,84 грн.  Зокрема, деяка продукція була передана покупцю у зворотній тарі – кегах об’ємом 50 літрів.

 

Зі свого боку, ФО-П свій обов'язок щодо оплати отриманої продукції та повернення наявних залишків зворотної тари (кеги 50л) не виконав, рахунок на оплату вартості неповернутої тари не сплатив.

У зв’язку з цим, позивач був змушений звернутися до суду з вимогою про стягнення заборгованості з оплати поставленого товару за Договором в розмірі 8 750,84 грн. та заборгованості з оплати неповернутої зворотної тари в розмірі 3000 грн.

Розглянувши матеріали позовної заяви в порядку спрощеного позовного провадження, Господарський суд Луганської області задовольнив вказаний позов повністю та стягнув з  Фізичної особи – підприємця на користь підприємства заборгованість з оплати поставленого товару, заборгованість з оплати неповернутої зворотної тари та судовий збір.

Рішення суду у справі № 913/627/19

http://reyestr.court.gov.ua/Review/86905716

_____________________________________

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не  було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 20 днів.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду