flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВІДПРАВНИК НЕПРАВИЛЬНО ВКАЗАВ МАСУ ВАНТАЖУ – ДОВЕДЕТЬСЯ СПЛАТИТИ ШТРАФ

20 січня 2020, 10:22

АТ «Українська залізниця» в особі Регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Українська залізниця» звернулось до Господарського суду Луганської області з позовною заявою до ТОВ про стягнення штрафу за неправильно зазначену масу вантажу у вагоні у розмірі п'ятикратної провізної плати.

Спірні відносини між сторонами виникли при перевезенні вантажів залізничним транспортом. Так, при контрольному зважуванні вагона на станції Павлоград-1 Придніпровської залізниці було виявлено розходження маси вантажу (на 4900 кг менше маси вантажу -  лом чорних металів, зазначеної відправником у перевізному документі). Про цей факт складено комерційний акт.

Зважаючи на те, що саме вантажовідправник несе відповідальність за всі наслідки неправильності, неточності або неповноти відомостей, зазначених ним у накладній, а залізниця має право перевірити правильність цих відомостей, а також періодично перевіряти кількість та масу вантажу, що зазначаються у накладній, суд дійшов висновку, що вимога позивача про стягнення з відповідача штрафу за неправильно зазначену масу вантажу є законною, обґрунтованою, доведеною належними доказами та підлягає задоволенню повністю.

Рішення суду у справі № 913/647/19

http://reyestr.court.gov.ua/Review/86905715

_____________________________________

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не  було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 20 днів.

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи