flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий форум "Доступ до правосуддя: проблеми, виклики та шляхи вирішення"

16 грудня 2019, 10:50

12–13 грудня 2019 року в місті Святогірську Донецької області відбувся Форум для суддів на тему: «Доступ до правосуддя: проблеми, виклики та шляхи вирішення».

Протягом двох днів учасники судового форуму обговорили проблемні питання реалізації права на справедливий суд в умовах збройного конфлікту на сході України, правовий та соціальний захист суддів, що розглядають справи на території проведення ООС, особливості діяльності слідчого судді у кримінальному проваджені та ще багато питань, пов'язаних із здійсненням правосуддя та захистом прав людини.

Власне, про супровід резонансних справ в суді в рамках Форуму розповіла к.ю.н., суддя/суддя-спікерка Господарського суду Луганської області Олена Фонова.

«З урахуванням особливості регіону, де розглядаються справи за участю сторін, що зареєстровані на непідконтрольній території, кожна справа може бути резонансною, тому слід швидко реагувати на можливі недостовірні висловлювання в ЗМІ, спростовувати недостовірні відомості та здійснювати систематичний моніторинг медіа-простору на предмет їх виявлення», – поділилася пані Олена.

Господарський суд Луганської області у вказаному Форумі представляли суддя Тетяна Косенко, судді-спікери суду Олена Фонова та Ірина Голенко.

 

 

 

З матеріалами заходу можна ознайомитись за посиланням.

ВІДЕОСЮЖЕТ

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду, за матеріалами Національної школи суддів України та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України