flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД ЗАХИСТИВ ІНТЕРЕСИ ОБЛАСНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

18 листопада 2019, 10:16

Господарський суд Луганської області стягнув з Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Луганській області в особі ліквідаційної комісії суму надмірно виплаченої пенсії пенсіонерці органів внутрішніх справ в розмірі понад 25 тисяч гривень.

Така переплата утворилася внаслідок перенесення майже на рік дати звільнення гр. Д. з органів внутрішніх справ за судовим рішенням з вини роботодавця, а саме через несвоєчасну видачу співробітниці трудової книжки.

Суд нагадав, що відповідно до ч. 2 ст. 101 Закону України «Про пенсійне забезпечення» підприємства та організації несуть матеріальну відповідальність за шкоду, заподіяну громадянам або державі внаслідок несвоєчасного оформлення або подання пенсійних документів, а також за видачу недостовірних документів, і відшкодовують її.

Відтак суд ухвалив рішення про відшкодування відповідачем у справі майнової шкоди, завданої Головному управлінню ПФУ в Луганській області у зв’язку зі здійсненням протягом року останнім пенсійних виплат гр. Д.

З текстом зазначеного судового рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа № 913/468/19.

Після набрання рішенням законної сили буде видано відповідний судовий наказ.

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду