flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТОВ «ЛЕО» ІНІЦІЮВАЛО ВЛАСНЕ БАНКРУТСТВО

11 жовтня 2019, 14:34

07 жовтня 2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Луганське енергетичне об'єднання» подало до Господарського суду Луганської області заяву про порушення справи про банкрутство підприємства.

Справу зареєстровано за № 913/567/19.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття заяви, Господарський суд Луганської області ухвалив прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» та призначив на 18.10.2019 на 14.00 год. проведення підготовчого засідання, у якому суд має з’ясувати ознаки неплатоспроможності боржника або загрози такої неплатоспроможності.

Посилання на ухвалу від 07.10.2019 року

Звертаємо увагу, що лише за наслідками розгляду заяви у підготовчому засіданні господарський суд винесе ухвалу про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі про банкрутство ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання».

_______________________________

 

Чи існує можливість для Боржника ініціювати власне банкрутство?

Так, заява про відкриття провадження у справі про банкрутство може бути подана як кредитором, так і боржником (ч. 2 ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

Справа про банкрутство може бути порушена за заявою Боржника, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати (ч. 3 ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

Дотримання формальних вимог до заяви Боржника

Боржник звертається до суду із заявою про порушення у справі про банкрутство, надавши необхідні документи, у відповідності до ч. 1-3 ст. 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Обов’язок Боржника звернутися до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство (у разі виникнення таких обставин):

- задоволення вимог одного або декількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов’язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності);

- під час ліквідації боржника не у зв’язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість задовольнити вимоги усіх кредиторів у повному обсязі.

- в інших випадках, передбачених цим Законом (ч. 5 ст. 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

Що може дати Боржникові відкриття провадження у справі про банкрутство?

- мораторій на задоволення вимог кредиторів;

- зупинення всіх виконавчих проваджень;

- унеможливлення звернення стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави (ст. 19 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи