flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПЕРЕДАЧА В ОРЕНДУ ЧАСТИНИ КОТЕЛЬНІ В РУБІЖНОМУ МАЛА БУТИ ЗДІЙСНЕНА В ПОРЯДКУ, ВИЗНАЧЕНОМУ ЗАКОНОМ № 2624-VI

24 вересня 2019, 12:00

У березні 2019 року ТОВ «Рубіжтепло» подало до Господарського суду Луганської області позов з такими позовними вимогами:

- визнати незаконним та скасувати рішення конкурсної комісії Відділу міського комунального майна Рубіжанської міської ради Луганської області про визнання ТОВ «ПКФ Прайд» переможцем на право укладення договору оренди частини будівлі котельні міської лікарні (площею 134,5 кв.м, за адресою: вул. Студентська, 19-В, м. Рубіжне Луганської області);

- визнати недійсним договір оренди вказаного нерухомого майна, укладений між КСТП «Рубіжнетеплокомуненерго» Рубіжанської міської ради та ТОВ «ПКФ Прайд»;

- зобов’язати Відділ міського комунального майна Рубіжанської міської ради Луганської області в особі конкурсної комісії з проведення конкурсу на право укладання договору оренди об’єкта нерухомого майна прийняти протокольне рішення про укладання договору оренди об’єкту нерухомого майна з ТОВ «Рубіжтепло».

Рішенням Господарського суду Луганської області від 20.06.2019 року у справі № 913/127/19 (суддя Зюбанова Н.М.) позов задоволено частково.

Визнано незаконним та скасовано рішення конкурсної комісії Відділу міського комунального майна Рубіжанської міської ради Луганської області, також визнано недійсним договір оренди нерухомого майна. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Чим керувався суд при прийнятті рішення у справі – читайте далі.

Передача Відділом міського комунального майна Рубіжанської міської ради Луганської області частини будівлі котельні міськлікарні в оренду ТОВ «ПКФ Прайд» була здійснена всупереч Закону України «Про особливості передачі в оренду чи концесію об’єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності».

Відповідно до ст. 3 вказаного Закону це питання є компетенцією сесії Рубіжанської міської ради Луганської області (з відповідним застосуванням всіх передбачених процедур).

«Відбувається порушення інтересів територіальної громади на обізнаність та участь у питаннях передачі в оренду обєктів у сферах теплопостачання, зокрема, котельні, коли це відбувається у закритому режимі, а не на засіданні сесії з обговоренням усіх претендентів на статус орендаря цих об’єктів», – наголошується у судовому рішенні.

За таких обставин, рішення конкурсної комісії Відділу міського комунального майна Рубіжанської міської ради Луганської області прийнято за результатами незаконно проведеного конкурсу, відтак підлягає скасуванню. Відповідно є недійсним укладений з ТОВ «ПКФ Прайд» договір на оренду частини будівлі котельні площею 134,5 кв.м за адресою: вул. Студентська, 19-В, м. Рубіжне, Луганська область.

Не погодившись з рішенням суду, ТОВ «ПКФ Прайд» звернулося до суду апеляційної інстанції зі скаргою.

Постановою Східного апеляційного господарського суду від 04 вересня 2019 року апеляційна скарга ТОВ «ПКФ Прайд» залишена без задоволення.

Рішення Господарського суду Луганської області від 20.06.2019 року у справі № 913/127/19 залишено без змін.

 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи