flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УЧНІ ТА СТУДЕНТИ ПОВЕРНУЛИСЬ ДО ЗАНЯТЬ, А ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ – ДО ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКОЇ РОБОТИ З МОЛОДДЮ!

16 вересня 2019, 10:10

13 вересня 2019 року учні 9-В класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 131 Харківської міської ради Харківської області завітали до суду, аби познайомитись з його роботою «зсередини». Дев’ятикласники зізналися, що потрапили до судової установи вперше в житті, і тому мають багато запитань. Тож спочатку для юних гостей працівники апарату суду провели ознайомчу екскурсію.

Так, під час екскурсії хлопці та дівчата дізналися:

  • про те, які справи розглядають господарські суди, специфіку й особливості роботи Господарський суд Луганської області в місті Харкові;

  • про роботу канцелярії суду та порядок розподілу судових справ;

  • в чому полягає робота помічника судді;

  • що таке відеоконференція та електронний суд;

  • як потрапити на відкрите судове засідання у якості вільного слухача та про правила належної поведінки у залі суду;

  • як зберігаються судові справи в архіві суду та багато іншого.

Далі на школярів чекала довгоочікувана зустріч з суддею/суддею-спікером суду Фоновою О.С. та перегляд мультиплікаційного фільму із серії «Справедливці» "Слон проти Жирафи". Після цього учні спробували себе у ролі суддів, намагаючись законно і справедливо вирішити суперечку звірів. Для охочих продовжити розв’язувати спірні ситуації було продемонстровано мультфільм "Кінь проти Хом’яка".

На завершення насиченої пізнавальної програми учні отримали сертифікат про участь у Всеукраїнській акції «Урок Справедливості» від «Клубу справедливців», а також зробили спільне фото на згадку.

Традиційно ми не прощалися з нашими відвідувачами, а казали: «До наступних зустрічей!».

 

 

 

Підготував відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи Господарського суду Луганської області