flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОПРИЛЮДНЕНО ПАМ’ЯТКУ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

28 серпня 2019, 17:05

Оприлюднено єдину Памятку для представників засобів масової інформації та громадських організацій, створену за підтримки Комунікаційного комітету системи правосуддя та Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні. Цьому передувало публічне обговорення за участю представників ЗМІ, громадських організацій та експертів.

Пам’ятка містить загальні правила поведінки в залі судового засідання під час відкритих і закритих судових процесів з розгляду цивільних, адміністративних, господарських, кримінальних справ, справ про адміністративні правопорушення, а також під час розгляду резонансних та суспільно важливих справ.

Зокрема, у документі вказується про можливість фіксування судового процесу технічними засобами, а саме проведення фото- та відеозйомки, організації онлайн-трансляції, аудіозапису тощо, що дасть змогу громадянам та журналістам спланувати свою діяльність, заощадити час та організувати оперативне висвітлення потрібної події.

Разом з тим, документ містить й застереження та інформацію про можливі види відповідальності за неналежну поведінку в суді.

 Завантажити інтерактивну Пам'ятку для представників ЗМІ та громадських організацій

 Повязана новина: https://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/pres-centr/news/681551/

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи