flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ДОНБАСЬКОЇ РРРП БУЛО ПРИСВЯЧЕНЕ ОБГОВОРЕННЮ ПРІОРИТЕТІВ РЕФОРМИ СЕКТОРУ ЮСТИЦІЇ

01 серпня 2019, 17:42

Сьогодні, 01 серпня 2019 року, в місті Харкові за підпримки проекта ЄC "Pravo-Justice" відбулося чергове засідання Донбаської регіональної ради з питань реформи правосуддя (РРРП). Цього разу захід проходив на базі Східного апеляційного господарського суду.

Делегація Господарського суду Луганської області у складі Голови суду Євгена Лісовицького, судді-спікера Олени Фонової та суддів Андрія Секірського і Сергія Віннікова прийняла активну участь в засіданні, де представники різних правничих професій обговорили пріоритети реформи сектору юстиції.

Під час першої частини, Довидас Віткаускас, керівник Проекту ЄС "Право-Justice", Руслан Рябошапка, заступник керівника Офісу Президента України, Андрій Бойко, член Ради з питань судової реформи, член Вищої ради правосуддя (2017-2019 рр.) дискутували разом з представниками Донбаської РРРП про вдосконалення координації реформ у секторі юстиції.

Друга частина засідання пройшла в форматі обговорення в міні-групах. Члени Донбаської РРРП ознайомиться із запропонованим розділом Пріоритетів Реформування Сектору Юстиції та запропонували своє бачення. Фасилітаторами виступили міжнародні експерти Проекту Ерік Сванідзе та Карстен Манке.

Наразі напрацьовано проект Пріоритетів реформування сектору юстиції, ознайомитися з яким можна за посиланням https://www.pravojustice.eu/results.

Документ формується та буде доповнюватися за результатами обговорень членами РРРП у Львівській, Чернівецькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях та на Донбасі.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду