flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА МАЙНО СТАХАНОВСЬКОГО ВАГОНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ БУДЕ МАТИ ТОЙ, ХТО ПРИДБАЄ ЙОГО НА ПУБЛІЧНИХ ТОРГАХ, - СУДДЯ-СПІКЕР ГСЛО ОЛЕНА ФОНОВА

07 червня 2019, 15:55

Окремі інтернет-видання пишуть про те, що Стахановський вагонобудівний завод став власністю Національного банку України. Однак ця інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомила суддя-спікер Господарського суду Луганської області Олена Фонова.

«Згадки в деяких публікаціях та заголовках про те, що завод став власністю НБУ, не відповідають дійсності. Майно, що є власністю Стахановського вагонобудівного заводу, дійсно знаходилося у заставі (іпотеці) у Національного банку України. В подальшому Нацбанк звернувся до суду з позовом про звернення стягнення на заставлене майно. В травні цього року Господарський суд Луганської області задовольнив вказаний позов та звернув стягнення на предмет іпотеки, встановивши спосіб реалізації майна заводу шляхом його продажу на прилюдних торгах з початковою ціною 562 млн 387 тис 013 грн в рахунок часткового погашення заборгованості ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» перед Національним банком України. Таким чином, право власності на майно заводу буде мати той, хто придбає його на публічних торгах, які організує виконавча служба», – пояснила рішення суду Олена Фонова.

Текст рішення у справі № 913/985/17 оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень та доступний за гіперпосиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/81971107.

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду