flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарської юрисдикції обговорили проблемні питання, які виникають при розгляді прав про банкрутство

22 жовтня 2018, 15:14

В середині жовтня цього року в Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбулася розширена нарада суддів КГС ВС, апеляційних та місцевих господарських судів на тему «Проблемні питання, що виникають при розгляді прав про банкрутство».

З вітальним словом виступили Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та суддя – секретар палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимир Погребняк.

Від Господарського суду Луганської області в цій нараді прийняла участь суддя Олена Палей, яка спеціалізується з розгляду справ про банкрутство.

По ряду проблемних питань, які часто виникають при розгляді справ про банкрутство, серед учасників наради було проведено онлайн-опитування, в якому  кожен суддя за допомогою смартфону за вказаним URL заходив на певну електронну сторінку, де був розміщений ряд питань з кількома варіантами відповідей. Після того, як учасники опитування вибирали варіант і відсилали відповідь, системний адміністратор виводив на екран в зал наради загальні результати. Запропоновані питання і можливі варіанти відповідей базувалися на фактичних справах.

Організатори заходу сподіваються, що такі опитування можуть стати ефективними засобом для вироблення єдиної позиції, оскільки із 5 заданих питань, по 4 питанням судді дійшли до єдиної думки.

Докладніше можна ознайомитися за посиланням: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/580113/ 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи