flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Очільники Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Державної судової адміністрації зустрілися з суддями східного регіону

28 вересня 2018, 15:56

 

 

Суддівський корпус Господарського суду Луганської області 26 вересня 2018 року прийняв участь у зустрічі голів Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Державної судової адміністрації України з суддями східного регіону всіх судових юрисдикцій, яка відбулася на базі Харківського апеляційного господарського суду.

 

 

   

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська урочисто відкрила захід, привітала всіх присутніх та зазначила, що ця зустріч проводиться з метою розгляду нагальних питань упровадження поточного етапу судової реформи, зокрема, пов’язаних з ліквідацією судів, переведенням суддів та кваліфікаційним оцінюванням.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк виступив з презентацією щодо поточного стану впровадження судової реформи, поінформував про процес оптимізації судів в рамках судової реформи та готовність судів до ліквідаційного процесу.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков обговорив з суддями проблеми кваліфікаційного оцінювання суддів України.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, виступаючи перед суддівською спільнотою, зупинився на питаннях переведення суддів, суддівської винагороди та створення служби судової охорони. Висловив занепокоєння відносно видатків на виплату суддівської винагороди, передбачених проектом Держбюджету на 2019 рік, та зазначив про неможливість обмеження виплат суддям, які пройшли кваліфікаційне оцінювання, суддівської винагороди, яка передбачена Законом України «Про судоустрій та статус суддів», оскільки таке обмеження підриває саму ідею судової реформи.

Також в заході прийняли участь судді Великої палати Верховного Суду Лариса Рогач, Всеволод Князєв, Леонід Лобойко, які висвітлили судову практику Верховного Суду та проблемні питання, пов’язані з розглядом справ різних категорій.

Докладніше про проведення зустрічі можна дізнатися за посиланням - https://hra.arbitr.gov.ua/sud5039/pres-centr/news/564913/

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду