flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захист прав інтелектуальної власності - важлива складова для подальшого розвитку економіки України та залучення міжнародних інвестицій

27 липня 2018, 15:41

Суддя Господарського суду Луганської області, заступник голови суду Яресько Богдан Володимирович 26 липня 2018 року прийняв участь у заході, присвяченому презентації Посібника для суддів з інтелектуальної власності, на якому також були присутні судді господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ у спорах, пов’язаних із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності, науковці, профільні юристи-практики, вітчизняні та міжнародні експерти, зокрема: Почесна мирова суддя Окружного суду США (округ Міннесота) Беккі Р. Торсон, юридичний редактор Федерального судового центру Кріс Маркаріян, Почесний мировий суддя окружного суду США (округ Міннесота) Стівен Е. Рау.

 

 

         

Цей посібник був підготовлений та виданий за сприяння Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США у координації з Федеральним судовим центром, Вищою радою правосуддя та Верховним Судом.

До авторського колективу посібника увійшли: Голова ВРП Ігор Бенедисюк, заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов, судді Господарського суду міста Києва Оксана Марченко та Оксана Гумега, суддя Київського апеляційного господарського суду Марина Доманська, заступник голови ВГСУ, суддя ВГСУ (у відставці) Віктор Москаленко, заступник керівника апарату ВС – керівник секретаріату КГС ВС (секретар робочої групи) Наталія Пляс.

Посібник розрахований на суддів, адвокатів, юрисконсультів як практичний довідник щодо судового розгляду справ у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності та містить інформацію про правову охорону низки об’єктів інтелектуальної власності і судову практику їх захисту, оскільки інтелектуальна власність, як і будь-який вид власності, часто є об’єктом противоправних дій з боку сторонніх осіб.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду