flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі Господарського суду Луганської області проведено тренінг: «Виконання розпорядниками вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації»

13 червня 2018, 18:17

13 червня 2018 року представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з Центром демократії та верховенства права в стінах Господарського суду Луганської області проведений тренінг з питань виконання розпорядниками вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Участь у семінарі з актуальної тематики прийняли близько 40 осіб – представники міських і районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування Харкова та області, Державної фіскальної служби у Харківській області, ГУ Держгеокадастру у Харківській області, а також представники апаратів господарських судів Луганської і Донецької областей та Донецького апеляційного господарського суду.

Під час проведення тренінгу фахівці Центру демократії та верховенства права – юрист Христина Буртник та експерт Дмитро Посипанко зосередили увагу присутніх на питаннях роботи із запитами на інформацію, зокрема, пересиланні запитів, відшкодуванні витрат на копіювання та друк, особливостях та підставах відмови у наданні інформації. Крім того, зупинились на основних обов’язках розпорядників інформації, таких як – ведення обліку документів та запитів на інформацію, призначення відповідальних осіб у цьому секторі роботи установи, оприлюдненні інформації тощо.

Максим Петльований, керівник відділу контролю у сфері оприлюднення інформації Управління з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, розкрив учасникам заходу основні аспекти доступу до публічної інформації, зокрема, що є публічною інформацією, які є режими доступу до інформації, що таке інформація з обмеженим доступом. Також звернув увагу на юридичні наслідки невиконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

При вирішенні в рамках тренінгу практичних завдань, учасники разом з лекторами обговорили проблемні питання, що виникли при їх розгляді, а також поділились з колегами власним досвідом у сфері застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Після підведення підсумків тренінгу його учасники отримали Сертифікати.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду