flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення представниками суддівського корпусу Господарського суду Луганської області рівня кваліфікації на загальноукраїнському семінарі

04 червня 2018, 14:55

1 червня 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України у співпраці з Дніпропетровським апеляційним господарським судом за програмою періодичного навчання суддів місцевих та апеляційних господарських судів проведено загальноукраїнський семінар на тему: “Актуальні питання застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов’язань.

У семінарі взяли участь  судді Господарського суду Луганської області Тетяна Косенко та Сергій Смола.

Вітальними словами семінар відкрили  директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко та в.о. голови Дніпропетровського апеляційного господарського суду Любов Чимбар.

Тема семінару об’єднала до  обговорення суддів системи господарської юрисдикції та науковців. Учасники семінару поділилися практикою розгляду спорів цієї категорії у судах першої інстанції в різних формах господарського судочинства, обговорили особливості застосування відповідальності за неналежне виконання грошових зобов’язань,  приділили  увагу аналізу судових помилок при розрахунку пені, 3% річних, втрат від інфляції, а також аналізу судової практики Верховного Суду в застосуванні відповідальності за порушення грошових зобов’язань, значення і вплив на рішення суду судових прецедентів.

Формат доповідей, які було проведено із використанням презентації Power Point, викликав інтерес у суддів та сприяв проведенню конструктивних дискусій.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду