flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей - формування правосвідомості суспільства та рівня довіри до суду

28 березня 2018, 16:25

28 березня  цього року  у  Господарському суді Луганської області  в рамках проведення  «Дня відкритих дверей»  відбулася зустріч суддів та працівників апарату суду з майбутніми юристами -  студентами 3-го курсу  міжнародно-правового факультету Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та слухачами магістратури  за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» спеціалізації «Державна служба» Харківського національного  економічного університету ім. С. Кузнеця.

  

Розпочинаючи даний захід,  начальник відділу інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду Полковнікова Надія Олексіївна ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, провела  екскурсію судом, в ході якої  з великою цікавістю гості відвідали зали судових засідань, завітали до відділів суду.

Також молодь мала змогу поспілкувалися з працівниками апарату суду та суддею-спікером Зюбановою Наталією  Миколаївною, яка, в свою чергу, охарактеризовала відвідувачам заходу особливості перебігу судової реформи, основні принципи судочинства, ознайомила з новелами господарського процесуального законодавства, зокрема роботою  «Електронного суду».

Зі студентами також поспілкувалась заступник керівника апарату суду Аль-Баду Ольга Олександрівна, яка роз’яснила порядок  надання та отримання інформації при зверненні до суду, правила поведінки під час слухання справи й наслідки їх порушення. Звернула увагу на особливості заповнення  державними службовцями декларації та правила участі у конкурсі на заміщення вакантних посад державної служби.

Одним із цікавих моментів для відвідувачів заходу стала участь відкритого  судового засідання, після завершення якого суддя Рябцева Олена Вікторівна, яка розглядала цю справу, та секретар судового засідання  Рвачов  Олексій Олександрович відповіли на всі запитання студентів.

При ознайомлені  з роботою відділу  організації документального забезпечення роботи суду   начальник відділу Лук’янова Наталія Федорівна  розповіла   про  реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду  й  порядок  роботи  з  ними за допомогою комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду», зупинилась на питанні строків зберігання судових справ різних категорій.

Начальник  відділу інформаційних технологій Ластовицький Дмитро Анатолійович наглядно продемонстрував відвідувачам як відбувається  розподіл  позовних матеріалів та справ між суддями за допомогою автоматизованої системи документообігу.

Наприкінці, провідній спеціаліст Попов Андрій Павлович розповів про переваги проведення судових засідань в режимі відеоконференцій з використанням системи відеоконференцзв’язку та  продемонстрував   роботу WEB- програми "Бронювання систем відеоконференцзв’язку".

За висловлюваннями учасників Дня відкритих дверей, вони у повній мірі ознайомилися з особливостям роботи Господарського суду Луганської області, набули корисного досвіту, отримали багато важливої  і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду