flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддівською спільнотою та науковцями обговорені питання захисту права власності при розгляді справ в порядку господарського судочинства

02 жовтня 2017, 10:10

     29 вересня 2017 року на базі Харківського апеляційного господарського суду відбувся семінар за темою «Особливості поновлення порушених прав власника при розгляді справ в порядку господарського судочинства», який організований спільно з Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

        В цьому заході взяли участь судді Господарського суду Луганської області: Драгнєвіч О.В., Зюбанова Н.М., Ковалінас М.Ю., Рябцева О.В., Смола С.В., Фонова О.С., Яресько Б.В.

        Тема семінару об’єднала до обговорення важливих питань не тільки суддівський корпус, а й представників наукової спільноти, прокуратури, Фонду державного майна України, органів державної влади та місцевого самоврядування.

        Під час зустрічі учасниками розглядались окремі питання виконання судових рішень про захист права власності, особливості припинення прав власника на частку у спільному майні за вимогою інших співвласників, спірні питання застосування статті 1 Першого Протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Також висвітлювались питання особливостей судового захисту права власності на об’єкт будівництва та результати інших будівельних робіт, приділялась увага особливостям розгляду в господарському судочинстві  умов пред’явлення віндикаційного або негаторного позову, а також інші питання, що стосуються прав власності.

За матеріалами Національної школи суддів України

Інформує відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ