flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар за темою «Міжнародні та національні стандарти суддівської етики і доброчесності» за участю делегації Республіки Ірландія та представників Консультативної місії Європейського Союзу відвідали представники суддівського корпусу ГСЛО

13 вересня 2017, 17:29

Сьогодні, 13 вересня 2017 року, в приміщенні Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України відбувся семінар для суддів місцевих та апеляційних судів на тему «Міжнародні та національні стандарти суддівської етики і доброчесності».

Участь у семінарі взяли представники ірландської судової системи: голова Верховного Суду Ірландії Франк Кларк, суддя апеляційного суду Ірландії Джордж Бірмінгем, старший адвокат (баристер) Хелен Бойл; представники Консультативної місії Європейського Союзу: заступник керівника операційного департаменту Лін Шіхан, старший радник з питань судової системи Джон Каббон, координатор регіонального представництва КМЄС у місті Харкові Тімоті Шілстон, спеціаліст з аналітичних питань Вікторія Мудрак, спеціаліст з питань реформування судової системи Олена Точиловська. Від Господарського суду Луганської області в цьому семінарі взяли участь судді Олена Драгнєвіч та Сергій Смола.

 

 

У ході семінару було сформовано уявлення про однакові проблеми, з якими стикаються в цій площині судді обох країн.

Ірландські правники розповіли про організацію судової системи в Ірландії, де наразі теж відбувається процес реформування. Також у своїх виступах звернули увагу на особливості, що сприяють незалежності суддів і знижують ризик корупції, обмінялися думками з українськими колегами щодо етичних питань, з якими суддя стикається практично в кожній судовій системі - збереження конфіденційності, відвід судді та належну поведінку поза межами суду.

Напередодні члени делегації Республіки Ірландія виступили також перед суддями судових палат у кримінальних справах апеляційних судів, які в цей час проходять підготовку в Національній школі суддів України у м. Києві.

За матеріалами Національної школи суддів України

http://nsj.gov.ua/ua/news/irlandski-ta-ukrainski-pravniki-pro-standarti-suddivskoi-etiki/

http://nsj.gov.ua/ua/news/aktualni-pitannya-pravosuddya-dosvid-respubliki-irlandiya/

Інформує відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ