flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Луганської області Фонова О.С. приймає участь у тренінгу «Охорона довкілля та права людини»

01 червня 2017, 11:30

 

 

30 травня – 1 червня 2017 року у м. Кременець (Тернопільська область) Національна школа суддів України спільно з Міжнародною благодійною організацією “Екологія-Право-Людина” (ЕПЛ) за підтримки Посольства Швеції проводять тренінг для суддів «Охорона довкілля та права людини».

   

Участь у заході від Господарського суду Луганської області приймає к.ю.н., викладач Національної школи суддів України, суддя Фонова Олена Сергіївна.

   

Тренерами курсу запрошені судді адміністративних, господарських та загальних судів різних інстанцій, які у вересні 2015 року успішно пройшли тренінг для суддів за розробленим експертами ЕПЛ курсом «Охорона довкілля та права людини», а також фахівці ЕПЛ.

Під час навчання судді ознайомляться із такими модулями:

  • Захист довкілля, екологічні права та права людини: зв’язки у міжнародному праві;

  • Практика ЄСПЛ – зв’язок довкілля і прав людини;

  • Оргуська конвенція та доступ до правосуддя з питань довкілля. Практика Комітету з дотримання Оргуської конвенції;

  • Доступ до екологічної інформації.

Детальніше про перебіг першого дня тренінгу можна прочитати на сайті МБО «Екологія-Право-Людина» за наступним посиланням:

http://epl.org.ua/announces/zhovkivskyj-kostomelnyj-ozera-gnoyivky-poblyzu-svynoferm-trening-dlya-suddiv-ohorona-dovkillya-ta-prava-lyudyny-rozpochato/

ДОВІДКОВО:

Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) – правозахисна організація, яка з 1994 року відстоює екологічні права, здійснює діяльність в сфері охорони довкілля, підтримання, відновлення та покращення його стану; та надає правову допомогу в захисті інших, насамперед дотичних до екологічних прав людини. Місією організації є верховенство права для захисту довкілля.

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ