flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось травневе засідання Харківського юридичного товариства, присвячене порівняльно-правовим аспектам етики правників в Україні та США, а також питанням доступу до юридичної професії в США

29 травня 2017, 12:42

25 травня 2017 року у приміщенні президії Національної академії правових наук України відбулась зустріч Харківського юридичного товариства, на якому виступив професор Джеймс Молітерно, Університет Вашингтона та Лі (Лексінгтон, штат Вірджинія, США) на тему: «Порівняльно-правові аспекти професійної етики правників. Питання доступу до юридичної професії в США».

Від Господарського суду Луганської області участь у заході взяла суддя Голенко Ірина Петрівна.

Під час зустрічі обговорювалися наступні питання: процедури доступу до правничої професії в США; перевірка доброчесності майбутніх правників (Character and Fitness Check); етичні стандарти діяльності суддів, адвокатів та прокурорів; відбір осіб на посади суддів, прокурорів, а також аспекти застосування кодексів суддівської етики в США. Крім того, присутні обговорили багато проблемних питань, пов’язаних з дотриманням етичних стандартів правників в Україні.

 

ІНФОРМАЦІЙНО:

Професор Джеймс Молітерно є визнаним фахівцем із проблем професійної етики, має значний міжнародний досвід, зокрема, працював у Словенії, Іспанії, КНР, Індонезії. Брав участь в розробці кодексів етики для прокурорів і суддів цих країн. Крім того, Джеймс Молітерно є одним із активних діячів Міжнародної асоціації з правової етики, яка створена американськими професорами.

Професор Молітерно приїхав до Національного юридичного університету за програмою академічного обміну Фулбрайт, аби презентувати курс лекцій з юридичної деонтології на факультеті міжнародного права Університету для англомовних студентів.

http://www.law.wlu.edu/faculty/profiledetail.asp?id=298

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ