flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НА БАЗІ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР З КОМУНІКАЦІЙ В СУДОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

26 квітня 2017, 18:02

26 квітня 2017 року Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Господарським судом Луганської області проведено семінар для суддів місцевих господарських судів на тему: «Комунікації в судовій діяльності».

Участь у семінарі з актуальної тематики прийняли близько 40 суддів господарських судів Харківської, Донецької та Луганської областей.

 

 

Під час заходу учасники семінару обговорили питання щодо основних принципів взаємодії суду, засобів масової інформації та громадськості, особливості комунікації в судовій діяльності. Крім того, судді мали нагоду навчитися основам надання інтерв’ю і коментарів із розгляду певних судових справ та отримали практичні поради щодо поведінки суддів у кризових ситуаціях.

 

   

    

   

 

Суддя Харківського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України Волкова Людмила Миколаївна та суддя господарського суду Луганської області, к.ю.н. Фонова Олена Сергіївна ознайомили колег із національним та міжнародним досвідом комунікації, інструментами суддівських комунікацій.

 

 

  

 

У ході дискусійної панелі журналіст, експерт із комунікацій і роботи з інформаційним простором, блогер Андрій Уманець розповів про шаблони суспільного сприйняття та заходи з їх усунення. Фахівець ознайомив присутніх із специфікою використання смартфонів як ефективних у сучасних реаліях комунікативних інструментів, зокрема платформи «Фейсбук», а також закликав суддів опановувати техніку створення та ведення індивідуальних блогів.

 

 

 

Заступник Голови господарського суду Харківської області, к.ю.н. Бринцев Олексій Васильович зосередив увагу на інформаційній тактиці суду в кризовій ситуації та висвітлив питання «Інтерв'ю судді: практичні навички. Як обійти дев'ять основних пасток», під час якого детально зупинився на основних типах інтерв’ю, різноманітних практиках, які застосовують журналісти під час проведення інтерв’ю, та надав рекомендації з основ мови тіла, технік роботи зі складними запитаннями під час інтерв’ю тощо.

 

 

 

Після підведення підсумків семінару учасники навчання отримали Сертифікати Національної школи суддів України.

 

 Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ