flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл: «Незалежність та ефективність судової гілки влади в Україні у світлі змін до процесуального законодавства»

25 квітня 2017, 12:00

    

 

24 квітня 2017 року в місті Харкові Асоціацією правників України спільно з Радою з питань судової реформи при Президентові України та проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» проведено круглий стіл «Незалежність та ефективність судової гілки влади в Україні у світлі змін до процесуального законодавства».

 

   

 

Захід відкрили завідувач Відділу представництва інтересів Президента України в судах Адміністрації Президента України Віктор Короленко, Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер, Президент Асоціації правників України Денис Бугай та член Ради з питань судової реформи при Президентові України Анна Огренчук. Також участь у круглому столі взяли науковці, судді, адвокати та міжнародні експерти.

 

Від Господарського суду Луганської області участь у заході взяли судді Голенко І.П., Косенко Т.В. та Фонова О.С.

 

   

 

   

 

Суддя/суддя-спікер Господарського суду Луганської області, кандидат юридичних наук Фонова Олена Сергіївна виступила в рамках третьої сесії "Новели господарського процесу" із доповіддю на тему: «Спрощені процесуальні провадження: за та проти».

 

   

 

Під час круглого столу учасники обговорювали загальну концепцію реформування процесуального законодавства України, стандарти Ради Європи щодо судового провадження і функціонування судової системи, роль Верховного суду як касаційної інстанції, а також новели цивільного, господарського та адміністративного процесів.

 

 

Використані фото Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» зі сторінки у Faсebook.

Відділ по роботі з громадськості та зв’язками зі ЗМІ