flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОТЯГОМ ЛЮТОГО ПРЕДСТАВНИКИ СПЕЦІАЛЬНОЇ МОНІТОРИНГОВОЇ МІСІЇ ОБСЄ В УКРАЇНІ ВІДВІДУВАТИМУТЬ СУДОВІ ЗАСІДАННЯ

07 лютого 2017, 11:43



6 лютого 2017 року з візитом до господарського суду Луганської області завітали представники Харківського офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

 Відповідно до мандату СMM у ході відвідин суду спостерігач Місії Вінсент Годбійон (Monitоring Officer Vincent Godbillon) разом з перекладачем відвідав судове засідання під головуванням судді Смоли С.В. та по завершенні судового розгляду мав можливість безпосередньо поспілкуватися за згодою зі стороною судового провадження.

 Окрім того, під час робочої зустрічі з головою суду Іноземцевою Л.В. було досягнуто домовленість про здійснення спостерігачем Місії протягом лютого ц.р. тематичного моніторингу судових процесів відповідно до принципу усіх реалізованих ОБСЄ програм з моніторингу щодо невтручання в процес відправлення правосуддя.

 

На фото: представник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Вінсент Годбійон та Голова господарського суду Луганської області Іноземцева Любов Василівна (переклад – Наталія Куницина)

 

В рамках подальшої співпраці також заплановано проведення окремої зустрічі суддів-спікерів господарського суду Луганської області з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні у м. Харків з обговорення ряду актуальних питань здійснення правосуддя, зокрема пов’язаних зі збройним конфліктом на Сході України.

 

Довідково:

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія, яка працює  24 години на добу, 7днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

http://www.osce.org/uk/ukraine-smm

 

 

Інформує відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ