flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДЯ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ФОНОВА О.С. ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗАКЛЮЧНОМУ ЕТАПІ ПІДГОТОВКИ ТРЕНЕРІВ КУРСУ «ЗАХИСТ ПРАВА ВЛАСНОСТІ У СВІТЛІ ПРАКТИКИ ЄСПЛ»

21 листопада 2016, 11:41

16-17 листопада 2016 року відбувся тренінг для тренерів (ТоТ) курсу для суддів господарської спеціалізації  на тему: «Захист права власності у світлі статті 1 Першого Протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини», організований Національною школою суддів України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні за підтримки уряду Канади в рамках проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя».

Участь у навчальному заході для майбутніх тренерів курсу взяла суддя/суддя-спікер господарського суду Луганської області Фонова Олена Сергіївна.

«Враження від заходу перевищили всі мої очікування. Валіза нових знань, якими хочеться поділитись з усіма колегами.

''Препарування шар за шаром'' статті 1 Першого Протоколу до Конвенції дозволило отримати чітке розуміння змісту права на мирне володіння майном, основних принципів, які закріплені у цій статті, її сферу дії, а також прав, які підлягають захисту.

Навчання було насиченим, динамічним, цікавим та дуже інформативним, за що хочеться подякувати його розробникам.

Окремо хотілося б відмітити блискуче знання теми та професійне і доступне викладення матеріалу нашими тренерами Тетяною Фулей, Іриною Кушнір, Дмитром Третьяковим.  

Стандарти викладання Національною школою суддів України є високими та вдосконалюються з кожним роком.

Слід зауважити, що на початку моєї професійної діяльності як судді, дуже не вистачало подібних навчань (оволодіння саме такими знаннями та навичками), оскільки ми просто не мали доступу до відповідної інформації та можливості професійного спілкування з фахівцями такого рівня. Самостійне ж вивчення рішень ЄСПЛ все одно не давало належного результату без розуміння алгоритму опрацювання такого рішення, особливостей тлумачення ЄСПЛ понять та принципів, закладених у статтях Конвенції, аналізу великої кількості рішень та відслідковування певних правових тенденцій застосування Конвенції та ще багато іншого.

Шановні колеги – молоді судді, вам надзвичайно пощастило, що на початку своєї професійної діяльності ви матимете можливість отримати таку інформацію. Повірте мені, вона є дуже цінною», - прокоментувала участь у тренінгу Фонова О.С.

 

Детальніше про тренінг можна дізнатися за посиланням http://nsj.gov.ua/ua/news/zakluchniy-etap-pidgotovki-treneriv-kursu-zahist-prava-vlasnosti-u-svitli-praktiki-espl.

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ