flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВГСУ ПІДТРИМАВ РІШЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРО СТЯГНЕННЯ З ТОВ «ЛИССТАЛЬПРОМ» МАЙЖЕ ЧВЕРТІ МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ВНАСЛІДОК ПОРУШЕННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ ВИМОГ ПРИРОДООХОРОННОГО ЗАКОНОДАВСТВА

01 листопада 2016, 12:27

 

Вищий господарський суд України залишив без змін рішення господарського суду Луганської області від 29 червня 2016 року у справі №913/593/16 (суддя Лісовицький Є.А.) про стягнення з ТОВ «Лисстальпром» шкоди, заподіяної внаслідок порушення природоохоронного законодавства. Відповідна постанова, датована 25 жовтня 2016 року, оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/62329671).

У квітні 2016 року прокуратура Луганської області звернулася до господарського суду Луганської області з позовною заявою до ТОВ «Лисстальпром» (м. Лисичанськ) про стягнення шкоди в розмірі 230286,15 грн., завданої підприємством внаслідок забруднення земельної ділянки промисловими відходами, які утворилися в процесі виконання ремонтних робіт крівлі.

За результатами розгляду справи суд першої інстанції задовольнив позов Першого заступника прокурора області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Луганській області у повному обсязі, виходячи з того, що прокурором та позивачем у справі належними доказами доведено факт засмічення земельної ділянки відповідачем.

У свою чергу, суб’єкт господарювання оскаржив рішення суду до Донецького апеляційного господарського суду. Постановою від 01 серпня 2016 року суд апеляційної інстанції скасував рішення місцевого господарського суду.

Не погоджуючись із постановою апеляційного господарського суду, представник обласної прокуратури звернувся із касаційною скаргою до Вищого господарського суду України. Розглянувши докази та матеріали справи, колегія суддів касаційної інстанції погодилась з висновками господарського суду Луганської області, залишивши в силі рішення суду першої інстанції.

 

Інформує відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ

господарського суду Луганської області