flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ, ОРГАНІЗОВАНОМУ ДОНЕЦЬКИМ АПЕЛЯЦІЙНИМ ГОСПОДАРСЬКИМ СУДОМ

11 липня 2016, 12:46

01 липня 2016 року на базі Донецького апеляційного господарського суду відбувся семінар на тему: «Судова практика вирішення спорів, що виникають із правовідносин оренди та лізингу. Причини скасування та зміни апеляційним судом судових рішень у справах зазначеної категорії».  Додаткова тема: «Окремі питання судової практики з розгляду спорів пов’язаних з безобліковим водокористуванням та водовідведенням».

До участі у семінарі були запрошені судді другої судової палати Донецького апеляційного господарського суду, судді місцевих господарських судів Донецької, Запорізької та Луганської областей, які розглядають справи зазначеної категорії.

Від господарського суду Луганської області участь у семінарі взяли голова суду Іноземцева Любов Василівна та судді Зюбанова Наталія Миколаївна, Масловський Сергій Володимирович, Смола Сергій Васильович.

Відкрила семінар заступник голови Донецького апеляційного господарського суду Ушенко Людмила Володимирівна, яка наголосила, що основною метою семінару є надання методичної допомоги судам у вирішенні спорів, що виникають із правовідносин оренди та лізингу, аналіз причин скасування судових рішень при розгляді справ зазначеної категорії, виявлення проблемних питань у судовій практиці та шляхів їх вирішення при розгляді відповідних спорів.

Суддя, секретар другої судової палати Донецького апеляційного господарського суду Попков Денис Олександрович проаналізував судову практику вирішення місцевими господарськими судами Донецького апеляційного округу спорів, пов’язаних із орендними та лізинговими правовідносинами за 2015 рік. 

         На проблемних питаннях судової практики вирішення спорів в орендних та лізингових  правовідносинах зупинилися судді Донецького апеляційного господарського суду Попков Денис Олександрович та Колядко Тетяна Миколаївна.

У зв’язку із достатньою кількістю справ з питань, пов’язаних з безобліковим водокористуванням та водовідведенням, в ході проведення семінару, суддею Донецького апеляційного господарського суду Радіоновою Оленою Олександрівною були розкриті окремі питання судової практики з розгляду зазначеної категорії спорів.  

По закінченню виступів усі присутні мали можливість поставити питання доповідачам та отримати змістовні відповіді.

Підвів підсумки семінару суддя, секретар другої судової палати Донецького апеляційного господарського суду Попков Денис Олександрович.

 

За матеріалами Донецького апеляційного господарського суду

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ