flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ХАРКОВІ ВІДБУВСЯ СУДДІВСЬКИЙ СЕМІНАР З КОРПОРАТИВНОГО ПРАВА

22 червня 2016, 10:04

       Протягом 16-17 червня для суддів місцевих та апеляційних господарських судів з восьми областей України було проведено семінар на тему: «Корпоративні конфлікти: практика врегулювання та розгляду спорів».

 

 

Навчальний захід для близько 70 учасників провели Національна школа суддів України спільно з Центром комерційного права та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України за організаційної підтримки Харківського апеляційного господарського суду.

 

 

Від господарського суду Луганської області участь у професійній дискусії, присвяченій практичним аспектам застосування законодавства у сфері корпоративного права, взяли голова суду Іноземцева Л.В., судді  Голенко І.П. та Лісовицький Є.А. 

Вітальними словами семінар відкрили голова Харківського апеляційного господарського суду Тихий П.В., директор Центру комерційного права Данішевська В.І. та в.о. директора Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Шевцова Я.О.

 

У ході семінару були розглянуті наступні питання:

1) розвиток корпоративного управління: стратегічне бачення НКЦПФР;

2) Європейський модельний закон про компанії: краща європейська практика та уроки для України;

3) похідний позов – різновид процесуального представництва;

4) деякі практичні аспекти застосування законодавства у сфері корпоративного права;

5) питання, що виникають при розгляді корпоративних спорів.

З тематичними доповідями перед учасниками заходу виступили: Данішевська Валентина Іванівна, директор Центру комерційного права; Попов Юрій Юрійович, головний експерт з правознавства Центру комерційного права; Юргелевич Сергій Владиславович, експерт Центру комерційного права; Назарчук Ігор Ростиславович, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України; Бородіна Лариса Іванівна, суддя Харківського апеляційного господарського суду. 

         

 

За результатами проведеного заходу учасники семінару змогли порівняти правові позиції, а також з’ясувати основні проблемні питання, що виникають під час розгляду корпоративних спорів, що, у свою чергу, дозволить забезпечити єдність підходів у вирішенні корпоративних конфліктів під час розгляду спорів цієї категорії.

Після закінчення семінару судді отримали Сертифікати Національної школи суддів України.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ