flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТРЕНІНГ ДЛЯ ТРЕНЕРІВ КУРСУ «УПРАВЛІННЯ ЗАЛОЮ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ»

21 червня 2016, 09:48

Суддя/суддя-спікер господарського суду Луганської області Фонова Олена Сергіївна взяла участь у навчальному тренінгу з підготовки тренерів для проведення курсу «Управління залою судового засідання».

 

 

 

Захід проводився Національною школою суддів України за підтримки українсько-канадського проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку» з 15 по 17 червня 2016 року у м. Києві.

 

 

Навчальний курс є складовою стандартизованої програми підготовки суддів з невеликим досвідом суддівської діяльності, основною метою якого є надання суддям навички ефективно вирішувати різноманітні практичні питання та ситуації, які бувають у залі судового засідання.

За словами проректора Національної школи суддів України Володимира Антоновича Мазурка, завданнями для суддів-тренерів є оволодіння новітніми методиками передачі знань, детальне вивчення та аналіз програми та матеріалів у співпраці з розробниками курсу, формування необхідних для викладання навичок, здобуття досвіду колективної роботи та роботи з аудиторією.

 

Програма тренінгу складалась з серії навчальних модулів, а саме:

1) організація та підготовка судового засідання;

2) ведення судового процесу та особливості спілкування зі сторонами;

3) особливості ведення судового процесу з використанням технічних засобів ЗМІ та учасниками процесу;

4) проголошення судового рішення.

 

 

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ