flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ: «ЗАСТОСУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ТА ГОСПОДАРСЬКОГО ПРОЦЕСУАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ»

26 травня 2016, 10:59

25 травня 2016 року в Харківському апеляційному господарському суді відбулося засідання круглого столу на тему: «Застосування земельного законодавства та Господарського процесуального кодексу України».

Участь у круглому столі прийняли судді Вищого господарського суду України, господарських судів Харківського та Донецького апеляційних округів, представники Харківської міської ради, фахівці регіональних відділень Державної служби геології та надр України, Державної реєстраційної служби України, органів прокуратури та науковці.

Від господарського суду Луганської області участь у заході взяли заступник голови суду Рябцева Олена Вікторівна, судді Драгнєвіч Олена Володимирівна, Зюбанова Наталія Миколаївна, Масловський Сергій Володимирович, Якушенко Раїса Євгенівна.

Під час круглого столу доповідачі приділили увагу проблемним питанням застосування земельного законодавства та Господарського процесуального кодексу України.

Так, зі змістовною доповіддю виступив суддя Вищого господарського суду України Сибіга Олександр Миколайович, який розповів про проблемні питання визначення підвідомчості та підсудності господарських спорів, а також приділив увагу проблемним питанням, які виникають під час розгляду спорів про внесення змін до договорів оренди землі.

Про основні підстави зупинення провадження по справі та їх вплив на строк розгляду справи розповів суддя Вищого господарського суду України Полянський  Анатолій Григорович.

Заходи процесуального реагування господарського суду на встановлені під час розгляду справ недоліки в роботі суб’єктів господарювання та випадків порушення законності проаналізувала суддя Харківського апеляційного господарського суду Шевель Ольга Вікторівна.

Окрім цього, з питань застосування земельного законодавства під час вирішення земельних спорів виступили судді Харківського апеляційного господарського суду Пелипенко Ніна Михайлівна, Шевель Ольга Вікторівна, Бородіна Лариса Іванівна. В своїх доповідях вони розглянули проблемні питання розмежування підвідомчості та підсудності земельних спорів, а також питання пов’язані з розглядом позовів про визнання недійсними рішень міської ради про виділення земельних ділянок житлово-будівельним кооперативам для розміщення об’єктів містобудування.

З доповіддю про застосування статті 1212 Цивільного кодексу України виступив суддя господарського суду Харківської області Бринцев Олексій Васильович.

Свої ґрунтовні міркування з приводу питань, які обговорювалися на круглому столі також висловили запрошені представники: Коваленко Володимир Вікторович, директор юридичного департаменту Харківської міської ради та Петрова Ольга Ігорівна, заступник начальника управління представництва інтересів громадянина або держави в суді Прокуратури Харківської області.

Під час круглого столу судді мали можливість обговорити питання процесуального характеру пов’язані з розглядом земельних спорів та оглянути проблемні питання земельного законодавства, висловити свої думки та міркування.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ