flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГОЛОВА ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ІНОЗЕМЦЕВА Л.В. ТА КЕРІВНИК АПАРАТУ СУДУ ОРЛОВА Т.О. ПРОЗВІТУВАЛИ ПЕРЕД СУДДІВСЬКИМ КОРПУСОМ

28 квітня 2016, 12:40

27 квітня 2016 року в господарському суді Луганської області відбулися загальні збори суддів.

Порядок денний зборів включав наступні питання:

1. Звіт голови господарського суду Луганської області про результати роботи за 2015 рік. (доповідач: голова суду – Іноземцева Л.В)

2. Звіт керівника апарату господарського суду Луганської області про роботу апарату суду в 2015 році (доповідач: керівник апарату – Орлова Т.О.)

3. Інше.

 

По першому питанню порядку денного доповіла голова господарського суду Луганської області Іноземцева Любов Василівна. Голова суду зазначила, що здійснювати правосуддя в м. Харків господарський суд Луганської області почав з квітня 2015 року. Разом з тим організаційне керівництво, заходи з відновлення та належного забезпечення роботи суду почали здійснюватись з листопада 2014 року.

 

З метою вирішення ряду організаційних питань в рамках робочих візитів господарський суд Луганської області відвідали Голова Вищого господарського суду України Львов Б.Ю. та заступник Голови Вищого господарського суду України Могил С.К. (травень 2015 року), очільник Державної судової адміністрації України Холоднюк З.В. (жовтень 2015 року). Крім того, судову установу відповідно до мандату відвідала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (червень 2015 року).

 

В ході доповіді очільниця суду підкреслила, що діяльність судової установи протягом року здійснювалася відповідно до затвердженого Плану роботи суду на 2015 рік. Так, на його виконання протягом року проводилися збори суддів, наради суддів та апарату суду, оперативні наради суддів, на яких обговорювалася стан здійснення правосуддя, проблеми судочинства та шляхи їх вирішення, нова судова практика, Постанови Пленуму та Інформаційні листи вищих гілок судової влади, причини скасування судових рішень, здійснювався постійний контроль за дотриманням строків внесення процесуальних документів до ЄДРСР, інші актуальні питання, в т.ч. проведення системних заходів, покликаних посилити авторитет та довіру громадськості до судової системи та судового органу зокрема.

Підбиваючи підсумки роботи за 2015 рік, голова суду зауважила, що саме завдяки злагодженій позиції вищого керівництва органів судової влади, командній роботі колективу суд зміг відновити діяльність «з нуля» та продовжує на належному рівні забезпечувати судовий захист прав і законних інтересів суб'єктів господарювання, здійснювати справедливий судовий розгляд у визначені законом строки.

Рішенням зборів суддів господарського суду Луганської області роботу голови суду Іноземцевої Л.В. за 2015 рік визнано задовільною.

Щорічний звіт про роботу апарату суду в 2015 році також представила керівник апарату господарського суду Луганської області Орлова Тетяна Олексіївна.

Керівник апарату суду розповіла про здійснені заходи задля налагодження належної роботи суду та здійснення правосуддя.

«Основні зусилля були зосереджені на питанні щодо забезпечення суду належним приміщенням, здійснення в ньому мінімального ремонту (в межах виділених коштів), закупки необхідних меблів, налагодженні комп’ютерної локальної мережі, підключення до комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду», юридичної інформаційно-пошукової системи «Законодавство», інформаційно-правової системи «Ліга-Закон», поновлення роботи та змістовного наповнення веб-сайту суду тощо. Крім того, однією з головних проблем було заповнення вакантних посад помічників суддів та працівників апарату локально переміщеного суду», - зазначила Орлова Т.О.

Керівник апарату також повідомила, що заходи, заплановані у 2015 році, виконані у встановлені строки. Протягом року були розроблені Засади використання автоматизованої системи документообігу суду, затверджено Положення з порядку побудови та впровадження комплексної системи захисту інформації інформаційно-телекомунікаційної системи в суді, проведені щорічні оцінки виконання державними службовцями господарського суду Луганської області покладених на них обов’язків і завдань, перевірки суддів та працівників апарату господарського суду Луганської області, передбаченої Законом України  «Про очищення влади», своєчасно подані відомості про доходи, зобов’язання фінансового характеру та належне їм майно за минулий рік та інше.

Заслухавши звіт керівника апарату суду Орлова Т.О. про діяльність апарату у 2015 році, збори суддів господарського суду Луганської області вирішили доповідь керівника апарату узяти до відома та визнати роботу апарату за 2015 рік задовільною.

 Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ