flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КЕРІВНИЦТВО ТА СУДДІ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ХАРКІВСЬКОМУ РЕГІОНАЛЬНОМУ СУДОВОМУ ФОРУМІ

20 квітня 2016, 12:48

18 квітня 2016 року керівництво та судді господарського суду Луганської області взяли участь у Харківському регіональному судовому форумі – другому із серії масштабних регіональних заходів на суддівську тематику.

   

Захід організований за участі Секції суддів Асоціації правників України (АПУ), Асоціації розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ), Ради суддів України (РСУ) та представниками українського офісу міжнародної громадської організації Democracy Reporting International (DRI Ukraine).

Перша робоча сесія форуму була присвячена питанням реформування судової влади, зокрема про діяльність та актуальні проблеми у діяльності Ради суддів України (РСУ) розповіла голова Ради суддів України, суддя Верховного Суду України Валентина Миколаївна Сімоненко.

Про діяльність Вищої ради юстиції та виклики сьогодення доповіла член Вищої ради юстиції, суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ України Алла Сергіївна Олійник.

У свою чергу, секретар Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Верховного суду у відставці Станіслав Олексійович Щотка розповів про сучасні реалії й проблеми у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також наголосив на основних моментах, на які звертає увагу Комісія у процесі проведення кваліфікаційного оцінювання суддів.

Члени Ради суддів України, суддя господарського суду Луганської області Тетяна Дмитрівна Суярко та суддя Харківського окружного адміністративного суду Людмила Миколаївна Волкова, які зробили акценти на необхідності посилення медійної складової діяльності суддів та налагодження діалогу з представниками засобів масової інформації для належного висвітлення діяльності суду.

Так, в рамках розгляду даного питання на форумі було підписано комунікаційний меморандум про співпрацю між журналістами та представниками судової влади.

Під час другої частини заходу учасники перейшли від обговорення проблем до практичних пропозицій по їх усуненню та очікуваних законодавчих змін. Переходячи до обговорення реформи судочинства очима професіоналів, програмний координатор Форуму, президент АРССУ, член Правління АПУ суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Миколайович Кравчук представив діяльність та основні завдання Асоціації розвитку суддівського самоврядування.

      

Свої думки щодо реформи різних аспектів судочинства під час форуму представили начальник територіального управління ДСА у Харківській області Володимир Вікторович Остапенко, представники судової системи Харківського регіону, судді-спікери, експерти та інші зацікавлені.

 З фотоальбомом можна ознайомитися тут

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ