flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДЯ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ІРИНА ГОЛЕНКО ВІДВІДАЛА ВІДКРИТУ ЛЕКЦІЮ СУДДІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ ВІД УКРАЇНИ ГАННИ ЮДКІВСЬКОЇ

22 березня 2016, 11:43

  

18 березня 2016 року у приміщенні Академії адвокатури України (м. Київ) відбулася відкрита лекція судді Європейського суду з прав людини від України Ганни Юдківської на тему: «Еволюція в тлумаченні Європейським судом фундаментальних прав: розвиває це стандарти людської гідності чи тривіалізує концепцію?».

  

 

 

                                               

Захід організовано Українською Гельсінською спілкою з прав людини в партнерстві з Академією адвокатури України за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Участь у зазначеному заході у якості слухача взяла суддя господарського суду Луганської області Ірина Голенко, яка прокоментувала актуальність тематики лекції:

 «Ратифікація Верховною Радою України Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та протоколів до неї законодавчо закріпила обов’язкову юрисдикцію Європейського суду з прав людини в питаннях, що стосуються тлумачення і застосування Конвенції, що, у свою чергу зумовило обов’язковість вивчення практики Європейського суду з прав людини та застосування національного законодавства з урахуванням позиції міжнародного судового органу. Крім того, відповідно до положень статті 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» при здійсненні правосуддя суди застосовують Конвенцію та практику Європейського суду з прав людини як джерело права. З огляду на це, проведення подібних публічних заходів саме суддею Європейського суду з прав людини є вкрай актуальним та корисним. Щиро дякую пані Ганні Юдкіській, судді Європейського суду з прав людини від України, за чудову лекцію та практичну демонстрацію динамічного розвитку тлумачення судом прав людини, закріплених Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод від 1950 року, в умовах сьогодення!», - підкреслила Ірина Голенко.

 

Переглянути запис онлайн-трансляції лекції можна за посиланням

 

 Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ