flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕДСТАВНИКИ СУДДІВСЬКОГО КОРПУСУ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ – УЧАСНИКИ КРУГЛОГО СТОЛУ «СУД, АДВОКАТУРА І МЕДІАЦІЯ: НАПРЯМИ ЗАКОНОДАВЧОГО ВРЕГУЛЮВАННЯ»

21 березня 2016, 11:10

18 березня 2016 року у приміщені господарського суду Харківської області відбувся круглий стіл на тему: «Суд, адвокатура і медіація: напрями законодавчого врегулювання». У роботі круглого столу взяли участь заступник голови господарського суду Луганської області Яресько Б.В., судді Кривохижа Т.Г. та Вінніков С.В.

 


Організаторами круглого столу виступили Громадська організація «Центр права та посередництва», господарський суд Харківської області та Національна асоціація медіаторів України. Цей захід здійснювався за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя».

За словами організаторів заходу, метою проведення круглого столу є впровадження та застосування медіації (посередництва у вирішенні конфліктів) в Україні, ознайомлення з досвідом впровадження медіації в інших державах та обговорення законопроектів. Крім того, його учасники зможуть прийняти участь у створенні якісного та ефективного законодавства з питань медіації, шляхом обговорення найбільш важливих питань щодо медіації та визначення пріоритетних напрямів удосконалення процесуального законодавства.

Модератори круглого столу:

Тетяна Суярко, суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України, кандидат юридичних наук, доцент;

Аліна Сергєєва, адвокат, посередник з переговорів та вирішення конфліктів (медіатор).

 

За програмою під час заходу були розглянуті питання за темами: «Суддя-медіатор або рекомендація медіації суддею», «Адвокат-медіатор, рекомендація медіації адвокатом. Конфлiкт iнтересiв або нові можливості?», «Медіація під час судового провадження. Існуючі процесуальні можливості. Необхідні та достатні зміни до законодавства», «Пільги по сплаті судового збору як стимул звернення до медіації».

 Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ