flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

25 ЛЮТОГО ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ПЛЕНУМУ ВИЩОГО ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ УКРАЇНИ, В ЯКОМУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ ГОЛОВА ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ІНОЗЕМЦЕВА Л.В.

26 лютого 2016, 12:49

25 лютого 2016 року Голова господарського суду Луганської області Любов Василівна Іноземцева взяла участь у засіданні пленуму Вищого господарського суду України, під час якого були підбиті підсумки роботи судів господарської юрисдикції за 2015 рік.

Під головуванням керівництва та суддів Вищого господарського суду України у роботі пленуму взяли участь ректор Національної школи суддів України Микола Васильович Оніщук, голови місцевих та апеляційних господарських судів України та інші запрошені.

Голова Вищого господарського суду України Богдан Юрійович Львов пiд час доповiдi «Про пiдсумки роботи господарських судiв у 2015 році» поінформував, що спостерігається збільшення на 1,3% кількості звернень у спорах до місцевих господарських судів, порівняно з показником 2014 року, що свідчить про довіру суб’єктів господарювання до судів господарської юрисдикції, підвищення їх авторитету, намагання представників бізнесу вирішувати належним правовим способом спірні питання, що виникають у господарській діяльності.

Крім того, про якість роботи господарських судів свідчить те, що переважна більшість - 81,9% (у 2014 році — 84,6%) рішень судів першої інстанції відповідають вимогам чинного законодавства і не оскаржуються.

«Традиційно найбільшу кількість господарських спорів (58,3%) склали справи з майнових спорів, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав, пов'язаних з розрахунками за поставлену продукцію, товари, послуги; договорами перевезення; підряду, у тому числі будівельного; орендними, лізинговими правовідносинами; договорами з банківської діяльності; страхування; обігу цінних паперів; із застосуванням природоохоронного законодавства тощо, тобто стосуються усіх сфер економіки та їх розгляд сприяє впорядкуванню господарських правовідносин у державі», - повідомив Голова Вищого господарського суду України.

Протягом роботи пленуму учасники зібрання не лише проаналізувати підсумки діяльності судів системи господарських судів України, поінформувавши громадянське суспільство про роботу за минулий рік, а також напрацювали рекомендації щодо покращення стану здійснення правосуддя в 2016 році.

 

Фото:  видання «Юридична газета».

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ