flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ СЕМІНАРІ З ПИТАНЬ ФІНАНСОВОГО МОНІТОРИНГУ ТА ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ

26 січня 2016, 15:47

Судді господарського суду Луганської області Фонова О.С. та Ворожцов А.Г. взяли участь в спільному міжнародному науково-практичному семінарі Державної служби фінансового моніторингу України та Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH на тему: «Механізми запобігання корупційним проявам публічних діячів як інструмент антикорупційної політики», який проходив 21-22 січня 2016 року на базі регіонального підрозділу Навчально-методичного центру Держфінмоніторингу у місті Харкові.

 

Захід відбувся за участі міжнародних експертів, провідних фахівців Держфінмоніторингу, представників державних регуляторів та правоохоронних органів, в тому числі регіонального рівня, що опікуються питаннями боротьби з відмиванням коштів або фінансуванню тероризму і протидії корупції, а також фахівці суб’єктів первинного фінансового моніторингу.

Під час міжнародного семінару детально розглянуто актуальні питання розвитку національної системи фінансового моніторингу та боротьби з корупцією, зокрема, фахівцями Держфінмоніторингу презентовано інформацію щодо розвитку національної системи фінансового моніторингу в Україні як платформи протидії корупційним злочинам. Окрему увагу під час семінару присвячено фаховому забезпеченню розвитку системи фінансового моніторингу за новими міжнародними стандартами та досвід підготовки спеціалістів у сфері протидії відмивання коштів та фінансування тероризму.

Міжнародні експерти поінформували учасників семінару про особливості співпраці Підрозділу фінансової розвідки з антикорупційними органами, а також розповіли про можливості та переваги досвіду антикорупційної діяльності Литовської Республіки.

Жваве обговорення під час семінару викликали також питання щодо практик використання цінних паперів в корупційних діяннях та питання декларування публічними діячами майна, доходів та видатків і зобов’язань фінансового характеру за антикорупційним законодавством.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ