flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРИЄДНАВСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ ПРАВА

18 грудня 2015, 12:34

 Щороку в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення. У 2015 році такий тиждень проходитиме з 07 по 12 грудня. Це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року № 871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права».

В рамках Всеукраїнського тижня права судді Господарського суду Луганської області традиційно організовують тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру для учнівської та студентської молоді.

 

Цьогоріч з метою інформування молоді з питань реалізації і захисту прав людини суддя/суддя-спікер Господарського суду Луганської області, к.ю.н. Фонова Олена Сергіївна провела навчальну лекцію на тему: «Права і обов’язки людини у демократичному суспільстві» для учнів 7-го класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №131 Харківської міської ради Харківської області.

 

Просвітницький захід, направлений на розкриття змісту та осмислення цінності прав та свобод людини, визначених Загальною декларацією прав людини та Конвенцією про права дитини, а також механізмів захисту прав людини у демократичному суспільстві, викликав жваві обговорення та виявився дуже пізнавальним та цікавим для всіх присутніх.

Так, зокрема, юні учасники заходу активно долучилися до обговорення питання забезпечення права на справедливий суд, ролі незалежних та неупереджених судів та вимог до справедливого правосуддя.

Найбільш емоційною для дітей виявилася інтерактивна гра «Дерево прав», під час якої учні продемонстрували отримані знання в галузі прав людини.

        Наприкінці заходу заступник директора з виховної роботи Лаврентьєва Катерина Анатоліївна вручила лекторці подяку за популяризацію правничих знань серед молоді в рамках Всеукраїнського тижня права у 2015 році, а шкільний актив класу передав до Дня працівників суду України намальований плакат на тему: «Судова реформа очима дітей».

          У свою чергу, суддя запросила учнів школи відвідати суд в рамках Днів відкритих дверей, що відбудуться вже навесні.

 Захід завершився організацією спільного фото, а атмосфера, що панувала, додала впевненості, що дружня співпраця між господарським судом Луганської області та Харківською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №131 Харківської міської ради Харківської області буде й надалі продовжуватися.

 

Довідково:

       Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права» встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

        Проведення тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ