flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ АКТУАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ У СФЕРІ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

26 листопада 2015, 10:28

20 листопада у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми у сфері інтелектуальної власності».

В якості експертів у даному заході взяли участь судді Харківського апеляційного господарського суду: Тарасова І.В., Пушай В.І., Слободін М.М., Істоміна О.А; судовий експерт Копитько А.П.; старший судовий експерт Атаманчук А.Г; заступник директора НДЦ судової експертизи з питань інтелектуальної власності в м. Київ Кісіль Н.В. Модератором заходу виступив суддя ХАГС Слободін Михайло Миколайович.

Від господарського суду Луганської області у роботі круглого столу взяли участь судді Якушенко Раїса Євгеніївна, Ворожцов Анатолій Геннадійович, Фонова Олена Сергіївна та Секірський Андрій Валерійович.

Програма круглого столу включала в себе такі доповіді:

-захист прав на торговельні марки, промислові зразки. Особливості проведення судових експертиз по дослідженню торговельних марок та промислових зразків;

-протидія недобросовісним реєстраціям, зловживання правом інтелектуальної власності та іншим перешкодам в діяльності добросовісних учасників ринку;

-судова експертиза торговельних марок і промислових зразків у справах, пов’язаних із недобросовісними реєстраціями;

-прояви недобросовісної конкуренції у галузі: чи є в Україні чесні звичаї ведення господарської діяльності?;

-застосування спеціальних знань при встановленні факту неправомірного використання об’єктів інтелектуальної власності. Протидія експорту, імпорту ті обігу контрафактної, фальсифікованої продукції.

В ході дискусії з огляду на актуальність обраної теми та необхідності проведення даного заходу учасники круглого столу змогли поділитися своїми думками та обговорити проблемні питання судової практики у сфері інтелектуальної власності.

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ