flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГОЛОВА ДСА УКРАЇНИ ЗЕНОВІЙ ХОЛОДНЮК З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАВ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

04 листопада 2015, 15:38

30 жовтня очільник Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк у рамках робочої поїздки на Слобожанщину зустрівся з суддями та працівниками апаратів господарських судів, які були переведені до міста Харкова з зони проведення бойових дій в Луганській і Донецькій областях.

Так, відповідно до Указу Президента України від 12.11.2014 №868/2014 “Про внесення змін до мережі господарських судів України” з метою забезпечення належних і безпечних умов для роботи, своєчасного розгляду справ з зони проведення АТО до міста Харкова були переведені господарський суд Луганської області, господарський суд Донецької області та Донецький апеляційний господарський суд, які відновили роботу за адресою: м. Харків, проспект Леніна, 5.

 

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк та начальник ТУ ДСА України в Харківській області Володимир Остапенко зустрілися з суддями та працівниками апаратів всіх трьох господарських судів Донецького апеляційного округу та розуміючи проблеми переведених судів, було висловлено переконання, що найближчим часом вдасться повністю вирішити питання облаштування приміщень під потреби здійснення правосуддя та забезпечення належних умов праці. Голова ДСА України інформував присутніх на зустрічі, що проблема матеріально-технічного забезпечення судів залежить від фінансового забезпечення судової системи, але зазначив, що на наступний 2016 рік у проекті Державного бюджету України вперше за останні кілька років закладено 216 мільйонів гривень на капітальні видатки для судової системи.

           

Голова ДСА України окремо наголосив на збільшенні за рахунок понадпланових надходжень від сплати судового збору фонду заробітної плати для працівників апаратів судів, які переїхали разом з судами з тимчасово окупованих територій України, для надання їм можливості оплачувати житло, яке орендують за новим місцем проживання.

 На запитання суддів про можливість надання переміщеним суддям та працівникам апарату судів службового житла на території України, Зеновій Холоднюк відповів, що робота в цьому напрямку вже ведеться. Разом з тим, він зазначив, що вирішення цього питання залежить не тільки від дій урядовців та інших державних структур, а й від керівників органів місцевого самоврядування.

              

Також під час зустрічі було обговорено ряд інших актуальних питань в світлі реформування судової системи України.

Підбиваючи підсумки робочого візиту, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк зазначив, що всі зусилля працівників судової системи мають зосереджуватися на забезпеченні справедливого судочинства та гарантіях вільного доступу громадян до правосуддя, а також висловив вдячність суддям та працівникам апаратів трьох судів за незламну громадянську позицію.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ